Presentation


 

Papillon-Ringen startades 1965 av en del rasentusiaster, och den drivande kraften var Fru Suzanne Tamm. Hon hade då redan tidigare började ge ut en tidning för papillonägare, Papillon-Nytt, som under flera år var medlems-publikationen där många fick sin första kännedom om rasen och dess historik. Idag har den ersatts av Papillon-Posten och vår hemsida http://www.papillonringen.se. .

Papillonstammen i Sverige är idag utav världsklass, vilket om och om igen bekräftas av såväl svenska som utländska domare. För ett par decennier sedan var importen av avelsdjur till Sverige större än exporten. Detta förhållande är idag det omvända. Många av de vinstrika papillonerna utomlands, är Svenska exporter eller har svenskt blod i sin stamtavla.

Klubben har som mål att väcka intresse för och främja avel av mentalt och fysiskt sunda, och exteriört fullgoda rasrena hundar. Vi arbetar också med att bevaka och arbeta för frågor som har ett allmänt intresse för hundägaren och hundägandet. Klubben lämnar råd i avelsfrågor, i enlighet med av SKK upprättade riktlinjer. Klubben anordnar också årligen ett antal hundutställningar, såväl officiella som inofficiella, samt medlemsmöten med aktuella teman.

Papillon-Ringen är associerad med Svenska Kennelklubben (SKK), genom specialklubben Svenska Dvärghundsklubben (SDHK). Som medlem i rasklubben Papillon-Ringen, är du automatiskt medlem i SDHK.

Klubben har många duktiga och framgångsrika uppfödare spridda över hela landet, men även många medlemmar med papilloner som sällskapsdjur. Många är också de som jobbar aktivt med sin papillon inom sporter som agility, lydnad och utställning.

 
Välkommen Du också som medlem!
 

 
Den här väggbonaden var en gåva till Papillonklubben från nedanstående kennlar
 
Britt-Marie Hansson

Silenzio's Kennel

Anette Svensson

Caspian's Kennel

Lena Hellborg

Golden Leafs Kennel

Bitte Skog

Pappiloves Kennel

Bitte Aspevall

Aspevalls Kennel

Geine Edenius

Lindatorps Kennel

Margot Hörnqvist

Candygold's Kennel

Inger Yaglikcilar

Haremet's Kennel

Annica Tjärnberg

Liannica's Kennel

Petra Lindlöf

Menines Kennel

Inga-Lill Stener

Lamonia's Kennel

Laila Hagström

Kajlas Kennel

Harriet Boijert

Pearl Collection Kennel

Ulla Åkerhielm

Roxina's Kennel

Kaj Gänger

Caratoot's Kennel

Anna-Karin Johansson

Stridsmarkens Kennel

Sanna Nybäck

Vangelis' Kennel

Kristina Boden

Perlygate's Kennel

Bitte Sölvberg

Zkarabis Kennel

Anita Forsberg

Carover's kennel

Lotta Alexanderson

Alex' kennel